Dag 10 - Flykten från Fåglarna & Operahuset


Utvilade gick vi till parken precis utanför Hostelet för att äta frukost i gräset. Det slutade med att jag i panik springer iväg skrikandes "Nä nu är de för många!!", detta då vi började mata några fåglar vi såg några andra mata tidigare. De hade sjukt lång näbb och var riktigt häftiga. Problemet var bara att de plötsligt blev väldigt många och duvorna dök som galningar efter brödet…

Efter flykten från fåglarna gick vi mot Operahuset och när jag plötsligt såg det runt hörnet så var det enda jag fick ur mig “waaooow tittaaa” som en 3 åring som ser ett flygplan för första gången.Det är så mäktigt och fint! Jag har aldrig ens tänkt att jag ska få se det och plötsligt stod jag där. Med vattnet, bron och alla båtar så såg det helt overkligt ut. Så stort och annorlunda.

När vi gått ett varv runt hela, tagit bilder från alla vinklar x-antal gånger och jagat Antons keps efter den flög iväg så satte vi oss mot väggen för att pusta ut i 32 graders värmen. Det är lite komiskt att sitta och titta på alla kepsar och hattar som flyger runt, ibland kom det någon mobil farandes med då det blåste så galet mycket.

Svältandes sprang vi för att leta mat igen och tro det eller ej så letade vi nog ännu längre idag! Men tillslut hittade vi längst upp i ett köpcentrum.

Innan vi gick tillbaka till Hostlet för att säga hej till Hannah som också kommit till Sydney nu så gick vi till Darling Harbour. Där var väldigt mysigt men ändå pampigt med massor restauranger, barer och höga byggnader.På kvällen gick vi även ut i Darling Harbour och då märkte man verkligen att det är en storstad vi befinner oss i. Vi gick till ett ställe som hette Home the Venue och det var enormt jämfört med klubbarna hemma!! Man blev skannad med metalldetektor om man var kille (konstigt att bara killarna blir det o inte tjejerna) och alla ställdes framför en kamera innan man kom in. Det kändes som ett väldigt exklusivt ställe och utsikten från ett av dansgolven var helt magisk ut över hamnen. Dock gillade jag inte musiken riktigt då man inte kunde sjunga med, men men man kan inte få allt.

Inte förräns efter 4 somnade vi alla gott och imorgon blir det äventyr på andra sidan Harbour Bridge.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229