Dag 20 - Delfiner, Knark o Skräckfilm


När vi vaknat och ätit frukost körde vi till Byron Bay Lighthouse innan vi körde mot Surfers Paradise.

Byron Bay Lighthouse var inte bara en fin fyr, det va galen utsikt, fin natur och hav. När vi gick på vägen upp och kollade ner mot stranden såg vi delfiner!! Det var så häftigt och jag ville bara hoppas i och bada med de... Det blev dock ingen bild på de, då de var alldeles för långt ifrån för att se genom kameran tyvärr.


När vi kommit hela vägen upp till fyren hittade vi en stig ner mot några klippor så vi tog oss ner, allt såg verkligen ut som ett vykort. Efter lite klättrande på klipporna insåg vi att parkeringen snart tog slut och började ta oss upp för alla trappor igen. På vägen ner hade vi inte tänkt på hur långt det var ju och på hur sjukt varmt det var. Men det kände vi på vägen upp....svetten bara rann och det lät på oss som vi sprungit 1 mil i full fart. Men det var det värt så fint det var.


På vägen mot Surfers Paradise körde vi inom Nimbin som är som Kristiania fatta jag det som. En by där det är fullt normalt att knarka och polisen bryr sig inte, det är så det är där liksom. Det var väldigt kul att se men väldigt litet, typ bara en gata så det räckte med några timmar. Det blev en Pizza i Nimbin innan vi körde vidare mot Surfers Paradise.


Vägen dit gick inte riktigt som vi tänkt oss, vi skulle sova på en gratis camping och vi hade kollat ut var några olika låg. Men varje gång gps:en sa att vi var framme var vi mitt ute i skogen eller mitt ute på landet där det absolut inte fanns en camping... Och vår sista hopp om camping var faktiskt en vägskylt som peka ner i skogen så det kändes lovande och bra då det började skymma och vår försäkring gäller inte på natten.. Men när vi börjat köra in i skogen och det visade sig vara som att vi var huvudpersonerna i en skräckfilm försvann det lilla hoppet. Det var en liten liten grusväg, skyltar med orden "Warning" och "Danger" för vilda djur och nattlivet, ett övergivet hus och sen en trasig gammal skylt "Bed & Breakfast" in mot ett skruttigt hus som såg väldigt tomt ut men ändå med en bil utanför. Vid detta laget grät jag i princip så rädd jag var... Så vi tog oss ut ur den hemsökta skogen och hittade en parkering inte långt därifrån där vi stannade och sov.


Gillar

Kommentarer

tessbjork
tessbjork,
Så fina bilder och så kul med delfiner! 😍 Skönt att ni tog er ur skogen, lät inte så trevligt 😬
nouw.com/tessbjork
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229