TJECKIEN - Sista Stoppet


Tjeckien - Sista Stoppet på Luffen hösten 2016


Tjeckiens huvudstad Prag blev vårt sista stopp på Äventyret. Vid detta laget var vi helt slut efter att ha bytt sovplats minst var tredje dag, släpat på våra väskor genom 8 länder och ätit dåligt (choklad, chips o pasta till frukost lunch o middag), men vi gjorde det bästa av tröttheten och njöt av de sista dagarna på resan.

Både jag och Michi hade varit i Prag innan så vi kände inget behov av att ut och gå i flera timmar som tidigare. Dock gick jag vilse en av dagarna så istället för den lilla 20 minuters-rundan jag tänkt ta, så fick jag en 3 h promenad i staden, lite fotande här o där och sedan en glass vid Floden Vltava innan jag hade koll på vart jag var igen. Det var inte helt fel det heller!

Innan vi lämnade Prag för att åka hemåt var vi såklart tvungna att dra till femvåningsklubben Karlovy lázně som ligger precis vid Karlsbron! Det kändes lite som på Ios igen där vi sprang från klubb till klubb hela tiden, men här sprang vi från dansgolv till dansgolv hela natten istället.

Vi tog oss även till Klocktornet någon av dagarna och jag som missade det förra gången jag var i Prag stod lika spänd som alla andra turister för att få se klockan slå, och när den slog blev började jag nästan skratta då jag hade för höga förväntningar på hur den skulle vara. Visst var den häftig men som sagt, jag hade byggt upp det lite väl i huvudet! Men nu hade jag äntligen fått se den haha!Efter 3 nätter i Prag flög vi hem till Sverige. Äntligen hemma! Ja alltså åååh äntligen faktiskt!! Så skönt att få sova i egen säng, duscha i rena duschar, ha rena kläder, äta mamma o pappas mat! Sånt man tar för givet i vanliga fall men som man saknar såå när man är borta än längre tid. Dock tog det bara 1 vecka sedan började jag planera nästa äventyr och längta tillbaka...

Det var 7 helt underbara veckor fyllda av Äventyr och minnen för livet så jag kan inget annat än att hoppas att alla får uppleva en sådan resa någon gång i livet. De platser jag besökt sedan förra hösten är bland annat Holland, Usa, Frankrike, Belgien och Spanien och det är det jag kommer skriva om här näst!


Gillar

Kommentarer

LaDolceMusica
LaDolceMusica,
Sallans
Sallans,
Tack 😊
nouw.com/sallans
Vägentillfriheten
Vägentillfriheten,
Så härlig eran resa ser ut att vara ! 😍 Polen är underbart!
nouw.com/vägentillfriheten
IP: 82.99.3.229